Sportspullenbank


Tijdens de Nationale Sportweek is er op dinsdag 21 september een Sportspullenmarkt georganiseerd in de Atolplaza. Hier zijn alle ingezamelde sportkleren en sportspullen tentoongesteld om een tweede leven te krijgen. De Sportspullenmarkt heeft het voor inwoners met een kleine beurs aantrekkelijk gemaakt om te gaan sporten. 

Door het succes hebben we besloten dat de Sportspullenbank in 2022 eens in de twee maanden haar deuren gaat openen. Dat gaat gebeuren in het midden van het stadscentrum (Dukaatpassage 33) en wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met Stichting Utopodium. De sportspullenbank is open voor inwoners met een toegangskaart op:

Zaterdag 12 februari 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag 9 april 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag 11 juni 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag 12 november 14.00 - 18.00 uur

 

Nog geen toegangskaart maar heb je hier wel behoefte aan? Neem dan contact op met Tamaryoës Kok: 06 13 92 07 42 of t.kok@sportbedrijf.nl/ . Wij geven u graag een toegangskaart waarmee u meer dan welkom bent tijdens de Sportspullenbank.  

Inleverlocaties
“Het idee is dat het inleveren van sportspullen net zo makkelijk zal worden als het inleveren van lege batterijen in de supermarkt”, aldus Tamaryoës Kok, buursportcoach Speciale doelgroepen van Sportbedrijf Lelystad. Naast SMC Flevoland zullen daarom vanaf vrijdag 26 november door heel Lelystad steeds meer inzamelpunten openen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Inzamelpunten

Er kunnen elke maand nieuwe locaties worden geopend. Heb je een tip voor een nieuwe locatie bij jou in de buurt of weet je dat een openbare locatie (supermarkt/school/vereniging/overig) belangstelling heeft bij een inzamelingsbak. Neem dan contact op met Tamaryoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen. Je kunt haar mailen via t.kok@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 92 07 42.

De Sportspullenbank wordt medemogelijk gemaakt door een financiering van Burger Support. Verder zijn onderstaande bedrijven/organisaties/verenigingen verbonden aan de Sportspullenbank. 

AV Spirit Jumbo SMC FlevolandChallenge up  

Youth For ChristAlbert Heijn

 

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Basisschool De Sluis

Humanitas

Stichting Lelystad Vitaal Voedselbanken.nl

Spetter & Spatter

 

 

Stichting Lelystad Vitaal