Sportspullenbank

Tijdens de Nationale Sportweek is er op dinsdag 21 september 2021 een Sportspullenmarkt georganiseerd in de Atolplaza. Hier zijn alle ingezamelde sportkleren en sportspullen tentoongesteld om een tweede leven te krijgen. De Sportspullenmarkt voor Lelystedelingen die het financieel zwaar hebben, heeft het aantrekkelijk gemaakt om te gaan sporten. De markt is een groot succes gebleken met maar liefst 120 bezoekers, die één of meerdere sportitems mee naar huis hebben genomen.

Daarom hebben we besloten de Sportspullenbank een structureel karakter te geven. Dit jaar was de bank vijf keer geopend en datzelfde geldt voor 2023.  Eens in de twee maanden kunnen inwoners die het financieel hebben terecht in Sportcentrum De Koploper (Badweg 21). De sportspullenbank is open voor inwoners met een toegangskaart op:

Sportspullenbank 2023

Zaterdag 25 februari 16.30 - 19.00 uur
Zaterdag 29 april 15.00 - 18.00 uur
Zaterdag 24 juni 15.00 - 18.00 uur
Zaterdag 30 september  15.00 - 18.00 uur
Zaterdag 4 november  15.00 - 18.00 uur

 

Nog geen toegangskaart maar heb je hier wel behoefte aan? Neem dan contact op met Tamaryoës Kok: 06 13 92 07 42 of t.kok@sportbedrijf.nl/ . Wij geven u graag een toegangskaart waarmee u meer dan welkom bent tijdens de Sportspullenbank.  

Inleverlocaties
Door het inleveren van jouw sportspullen gaan we samen voor een stad waarin iedereen mee kan en mag doen! Het hele jaar door kunnen sportspullen worden ingeleverd op één van onderstaande locaties. De openingstijden van de inleverpunten zijn te vinden op de website van de aanbieder.

Inzamelpunten

Er kunnen elke maand nieuwe locaties worden geopend. Heb je een tip voor een nieuwe locatie bij jou in de buurt of weet je dat een openbare locatie (supermarkt/school/vereniging/overig) belangstelling heeft bij een inzamelingsbak. Neem dan contact op met Tamaryoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen. Je kunt haar mailen via t.kok@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 92 07 42.

De Sportspullenbank wordt medemogelijk gemaakt door een financiering van Burger Support. Verder zijn onderstaande bedrijven/organisaties/verenigingen verbonden aan de Sportspullenbank. 

AV Spirit Jumbo SMC FlevolandChallenge up  

Youth For ChristAlbert Heijn

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Basisschool De Sluis

Humanitas

Stichting Lelystad Vitaal Voedselbanken.nl

Spetter & Spatter

 

 

Stichting Lelystad Vitaal