Sportspullenbank

Sportspullenbank

Tijdens de Nationale Sportweek is er op dinsdag 21 september een Sportspullenmarkt georganiseerd in de Atolplaza. Hier zijn alle ingezamelde sportkleren en sportspullen tentoongesteld om een tweede leven te krijgen. De Sportspullenmarkt heeft het voor inwoners met een kleine beurs aantrekkelijk gemaakt om te gaan sporten. 

Door het succes hebben we besloten dat de Sportspullenbank in 2022 eens in de twee maanden haar deuren gaat openen. Dat gaat gebeuren in het midden van het stadscentrum (Dukaatpassage 33) en wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met Stichting Utopodium. Als de eerste datum van openen bekend is zal dat op deze website vermeld worden en zullen er toegangskaarten uitgedeeld worden via onze partners.

Inleverlocaties

“Het idee is dat het inleveren van sportspullen net zo makkelijk zal worden als het inleveren van lege batterijen in de supermarkt”, aldus Tamar Yoës Kok, buursportcoach Speciale doelgroepen van Sportbedrijf Lelystad. Naast SMC Flevoland zullen daarom vanaf vrijdag 26 november door heel Lelystad steeds meer inzamelpunten openen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Inzamelpunten

Er kunnen elke maand nieuwe locaties worden geopend. Heb je een tip voor een nieuwe locatie bij jou in de buurt of weet je dat een openbare locatie (supermarkt/school/vereniging/overig) belangstelling heeft bij een inzamelingsbak. Neem dan contact op met Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen. Je kunt haar mailen via t.kok@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 92 07 42.

Foto:(©Fotostudio Wierd)