FAQ Sport in Lelystad

De veelgestelde vragen over Sport in Lelystad zijn hier te vinden.

Algemeen

Sport in Lelystad is een online platform voor inwoners waar sportclubs hun sport- en beweegaanbod kunnen plaatsen. (Potentiële) sporters kunnen hier een sportactiviteit zoeken, boeken, betalen en reviewen.

Klik in het menu op 'Zoek & Boek' en kies dan voor 'toon clubs'. Zoek uit voor welke sportclub je een review wilt schrijven en klik daar op. Daarna klik je op het kopje ‘Reviews'. Nu kan je deze onderdelen beoordelen: aanbod, gastvrijheid, sportplezier, begeleiding en sportfaciliteiten. Ook kan je kiezen of je de sportclub aanraadt. Als laatste vul je je gegevens in en geef je een toelichting.

Je kunt jouw sportactiviteit wijzigen en annuleren in jouw sportprofiel. Nadat je bent ingelogd op www.sportinlelystad.nl klik je op 'mijn boekingen'. Hier kun je jouw sportactiviteiten annuleren of wijzigingen. Dit kan tot 48 uur van tevoren. Wanneer je de sportactiviteit annuleert is de sportaanbieder ook gelijk op de hoogte van jouw afwezigheid. Als het een betaalde activiteit is, dan ontvang je na annulering de inschrijfkosten verminderd met de transactiekosten ter hoogte van € 0,99 binnen 14 dagen retour.

Mocht het voorkomen dat de sportaanbieder jouw sportactiviteit annuleert, dan nemen zij contact met jou op over wanneer deze wel kan doorgaan. Mocht je de les niet kunnen inhalen, dan ontvang je het geld binnen 14 werkdagen retour gestort.

Deelname aan een sportactiviteit is op eigen risico. Organisatoren en de door hen ingeschakelde hulppersonen of derden zijn niet aansprakelijk voor enige schade veroorzaakt door of verband houdende met deelname aan de sportactiviteit, noch voor welke schade, diefstal, vermissing of letsel dan ook aan eigendommen en/of personen, als gevolg van gebruik of deelname aan een sportactiviteit.

Over Sportactiviteiten

 1. Ga naar de website sportinlelystad.nl en klik via homepagina op ‘Alle sportactiviteiten’.
 2. Zoek dan de activiteit die het beste bij je past.
 3. Klik vervolgens op de groene knop waar ‘Boek sportactiviteit’ op staat.
 4. Klik vervolgens het aantal mensen aan.
 5. Rond als laatst de betaling af en de sportactiviteit is geboekt.

Als je op een sportactiviteit klikt, dan zie je onder de aantal beschikbare plekken twee knoppen. De donker groene is om te boeken en de witte knop is om de sportactiviteit te bewaren.

Bij iedere sportactiviteit staat een kopje met ‘Wat je niet mag vergeten’. Hierin staat aangegeven wat je mee moet nemen voor de uitgekozen sportactiviteit.

Dat zijn de kosten die de deelnemer niet via het platform betaalt, maar op de sportclub afrekent. Dit kan zijn wanneer een club vindt dat je achteraf na een lessenreeks mag betalen in plaats van vooraf.

Je kan kiezen om in de wachtrij te staan wanneer een activiteit volgeboekt is. Stel dat er vervolgens meer plek vrij wordt gemaakt, of iemand anders annuleert, dan krijg je een mailtje, zodat jij deze plek kan innemen.

Bij iedere sportactiviteit is er een kopje ‘Deel deze sportactiviteit’. Hier kun je de naam en het e-mailadres van een vriend(in) invullen en op versturen klikken. Hij of zij krijgt een e-mail waarin deze sportactiviteit onder de aandacht wordt gebracht.

Dit kan zeker! Neem hiervoor contact op met de sportaanbieder waar je je graag wilt aanmelden.

Na inschrijving kan het een paar minuten duren voordat je een ontvangstbevestiging krijgt. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan in je spambox of daar de e-mail terecht is gekomen.

Als dat ook niet het geval is, is je inschrijving waarschijnlijk niet gelukt en kun je het beste nogmaals aanmelden of contact opnemen met het Supportteam.

Je kunt je reservering annuleren tot 48 uur van tevoren. Bij grote voorkeur ontvangen de sportclubs je annulering minimaal een week van tevoren, zodat zij in hun lesplanning rekening kunnen houden met het aantal deelnemers. Je ontvangt je inschrijfkosten min de transactiekosten van € 0,99 binnen 14 werkdagen retour op je bankrekening.

Annuleer je korter dan 48 uur voor de sportactiviteit plaatsvindt, dan ben je het recht op deelname en restitutie van het toegangsbewijs kwijt.

Over jouw Sportprofiel

Een sportprofiel moet je aanmaken om een sportactiviteit te kunnen boeken.

Met jouw sportprofiel kan je jezelf (en anderen) inschrijven voor een sportactiviteit in Lelystad. Daarnaast kan een sportclub na jouw inschrijving contact met je opnemen over je aanmelding.

 1. Klik rechtsboven op 'Login'.
 2. Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer'.
 3. Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
 4. Vervolgens klik je op 'Registreer' en dan heb je een sportprofiel aangemaakt.
 5. Boek direct jouw activiteit en we wensen je alvast veel plezier!

Nee, dat is niet nodig. Met jouw eigen account kun je bij het boeken van een sportactiviteit vrienden en familie aanmelden. Natuurlijk is het goed dat jouw vrienden en/of familie wel zelf een sportprofiel aanmaken, zodat zij in de toekomst ook zelf een sportactiviteit kunnen boeken.

 1. Kies een sportactiviteit uit die jouw kind graag wil doen.
 2. Klik dan op 'Boek deze sportactiviteit'.
 3. Dan verschijnt er een pop-up venster waarin je voor jouw kind kunt boeken.
 4. Vul de voornaam en de leeftijd in en je kunt de sportactiviteit definitief boeken!
Heb jij een vraag die niet bij de FAQ staat?

Heb jij een vraag die niet bij de FAQ staat?