QR-beweegroutes

Ontdek Lelystad met QR-beweegroutes!
Sportbedrijf Lelystad heeft, samen met vrijwilligers en scholen, vier QR-beweegroutes door Lelystad gemaakt. Je kunt de routes wandelend, joggend of hardlopend afleggen. Op de route vind je QR-paaltjes met een code. Als je de code scant met je mobiele telefoon, dan krijg je een toffe beweegoefening te zien. Lukt het jou om de hele route en de oefeningen zonder pauze af te maken?  De QR-routes zijn vanaf 24 september te gebruiken.

Voordelen van QR-beweegroutes
Of je de route nou wandelend, joggend of hardlopend aflegt, het is allemaal heel goed voor je gezondheid. Regelmatig bewegen heeft een positief effect op hart- en bloedvaten, longen, hersenen en verlaagt de kans op kanker en overgewicht. “Buiten dat hebben de oefeningen nog een extra effect. Door de oefeningen te doen, versterk je de botten en spieren. En juíst dat is volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zo belangrijk. Doe lekker mee en maak er samen met je vriend, vriendin, vader of moeder een unieke dag van", vertelt Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Openbare Ruimte. 

Locaties
De QR-beweegroutes bevinden zich op vier locaties: achter OBS de Finnjol, rondom Atolplaza, nabij OBS De Kring én OBS De Grundel en tussen AV Spirit Lelystad én de trimbaan.

Finnjol (1,0 kilometer) (PDF / GPX)
Atolplaza (1,3 kilometer) (PDF / GPX)
Kring & Grundel (1,4 kilometer) (PDF / GPX)
AV Spirit (3,1 kilometer) (PDF / GPX)

Samenwerking
De QR-beweegroutes zijn samengesteld in samenwerking met Dick Luijendijk, betrokken als belangenbehartiger bij Stichting Wandelnet, de vakleerkrachten van Stichting SchOOL, AV Spirit Lelystad en GGD Flevoland. Net als AV Spirit Lelystad hebben ook Basisschool Al Ihsaan, OBS De Finnjol, OBS De Grundel en OBS De Kring de oefeningen bedacht, meegedacht in de route en deelgenomen aan de opnames.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de QR-beweegroutes? Neem dan contact op met Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Openbare Ruimte, via t.hoenderboom@sportbedrijf.nl.