Summer’s Cool 2023 is een groot succes en sluit feestelijk af

Workshops, lasergamen, trampoline springen bij Jumpsquare, een bezoek aan de bioscoop en zwemmen bij zwembad De Koploper; het kwam allemaal voorbij tijdens deze jubileumeditie van Summer’s Cool, georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Welzijn Lelystad.

Zelfvertrouwen en kansen vergroten
Voor wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra was het de tweede keer dat ze een bezoek bracht aan Summer’s Cool, met dit jaar als thema ‘Ontdekking’. “Fijn om te horen en te zien dat de kinderen genoten hebben van Summer’s Cool. Ze verdienen het en het mooie is dat ze de dingen die ze geleerd hebben, thuis en op school kunnen blijven toepassen. Dat vergroot hun zelfvertrouwen en hun kansen”, aldus de wethouder.

Verbindingen leggen
Summer’s Cool vond dit jaar weer plaats in de laatste drie weken van de zomervakantie. “Tijdens deze 15e editie van Summer’s Cool hebben kinderen geleerd om verbindingen te leggen. Ze weten nu hoe ze dat moeten doen met elkaar, maar ook met andere mensen om hen heen”, vertelt Oumaima Chafi, projectleider van Summer’s Cool. “Het veelzijdige programma biedt voor ieder kind wat wils, maar zorgt ook voor vriendschappen voor de rest van het leven.”

Summer’s Cool wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Welzijn Lelystad. Naast die samenwerkingen waren er financiële bijdragen van gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. Verder werd Summer’s Cool 2023 mogelijk gemaakt door Jeugdfonds Sport & Cultuur, AH Voorhof en restaurant De Inloper.

Publicatiedatum: 01-09-2023