Schrijf je in voor dammen via Scholierensport
Publicatiedatum: 21-03-2023

Wat is dammen?
Dammen is een bordspel waarbij twee spelers tegen elkaar spelen op een bord van 100 velden, met 20 witte en 20 zwarte damschijven. Het doel van het spel is om alle damschijven van de tegenstander te slaan of te blokkeren, zodat deze geen zet meer kan doen. Dammen is één van de goedkoopste sporten van Nederland. Dit komt onder andere omdat er geen speciale kleding voor nodig is en het sportmateriaal beperkt blijft. Dammen is voor iedereen en gemakkelijk te leren. Dit komt voornamelijk vanwege de laagdrempeligheid en de eenvoudige spelregels. Het is een spel dat niet alleen uitdaging biedt voor de geest, maar ook een zeer strategische sport is. Dammen vereist niet alleen het vermogen om zetten vooruit te plannen, maar ook het vermogen om snel te reageren op de zetten van de tegenstander.

Wat gebeurt er tijdens de clinic?
De twee gediplomeerde damtrainers trainen gezamenlijk de kinderen. Er wordt geleerd hoe gecombineerd moet worden met verschillende setjes. De dam is de belangrijkste set bij het dammen. Damclub Lelystad leert jou in korte tijd dammen. Tijdens de vier lessen gaan de trainers de meerwaarde van dammen uitleggen. De damclub leert jou hoe je kunt winnen en je tegenstander de baas blijft.

Voordelen van dammen
Er zijn vele voordelen aan het beoefenen van dammen. Het kan helpen bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden, zoals strategisch denken, plannen en het verbeteren van het geheugen. Bovendien kan het bijdragen aan het verbeteren van de sociale vaardigheden en het verminderen van stress.

Iedereen is welkom bij Damclub Lelystad
Damclub Lelystad maakt dammen voor iedereen mogelijk. Zo heeft er een blinde jongen lange tijd gedamd bij de club. Ieder kind is welkom om te dammen tijdens de lessen, beperkt of onbeperkt.

Na de Scholierensport clinic bij Damclub Lelystad is het mogelijk om vier weken lang vrijblijvend extra proeflessen te volgen. Ben jij benieuwd geworden naar dammen? Schrijf je dan nog snel in voor de clinic voor dinsdag 28 maart via www.sportinlelystad.nl/scholierensport.