Nieuwe routes en sporten voor online routeplatform

Nieuwe sport- en beweegroutes beschikbaar
De nieuwe update van het routeplatform zorgt ervoor dat er nog meer inwoners bereikt een aangemoedigd worden om in beweging te komen. Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Openbare ruimte is dan ook erg blij met de uitbreiding: “Inwoners kunnen vanaf april nu ook gebruikmaken van kano- en SUProutes, een steproute, horecaroutes, rolstoelvriendelijke routes én een scootmobielroute.” Voorheen was het al mogelijk om wandel-, hardloop-, fiets-, wielren, mountainbike- ruiter- en QR-beweegroutes te gebruiken. Bij een aantal van deze takken van sport zijn er routes bij gekomen.

Sport- en beweegroutes dragen bij aan een betere gezondheid
Lelystedelingen die de routes gebruiken werken aan een betere gezondheid. Voldoende sporten en bewegen verkleint namelijk de kans op tal van ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en overgewicht. Daarnaast ontmoet je door sporten en bewegen nieuwe mensen en sluit je nieuwe vriendschappen.