Aquaboksen: nieuwe trend voor jongeren

Wat is de reden dat jullie het aquasportaanbod uitbreiden?
“We willen als Sportbedrijf zo veel mogelijk inwoners in beweging krijgen. De meeste deelnemers aan onze aquasporten zijn 40-plus. Met Aquaboksen richten we ons op een jongere doelgroep vanaf 18 jaar. We willen jongeren laten ervaren dat sporten in het zwembad ook voor hen heel leuk is.”

Hoe zijn jullie tot deze keuze gekomen?
“We houden trends en nieuwe ontwikkelingen in de sportwereld voortdurend in de gaten, zodat we op de behoeftes van de inwoners kunnen inspringen. Tijdens de lockdown hebben we verschillende nieuwe aquasporten met elkaar vergeleken. Wat past bij jongeren? Wat lijkt niet op de andere aquasporten die we al geven? Wat is veilig en praktisch haalbaar in onze zwembaden? Aquaboksen kwam uit dat onderzoek als beste naar voren.

Wat maakt deze aquasport leuk voor jongeren?
“We weten dat boksen populair is onder Lelystadse jongeren. Aquaboksen biedt jongeren meer uitdaging door de weerstand in het water en de afwisseling in oefeningen.

Aquaboksen is vanaf maandag 28 februari iedere maandag van 20.30 tot 21.15 uur.  De eerste les zit al vol. Aanmelden voor de les van 7 maart en de lessen daarna gaat via onze webshop.

Publicatiedatum: 24-02-2022