Veel aandacht voor inclusiviteit in de Nationale Sportweek

 “Met sport is veel te winnen. Sporten is gezond, verbroedert en maakt gelukkig”, vertelt Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach bij Sportbedrijf Lelystad. “Daarom is het van groot belang dat sport en bewegen voor iedereen in Lelystad bereikbaar en betaalbaar is. Met de Sportspullenbank maken we het voor Lelystedelingen die het financieel zwaar hebben mogelijk om te gaan sporten. In de Nationale Sportweek kunnen zij op de Sportspullenmarkt goede tweedehands sportkleren en sportmaterialen kopen.”

Sportspullenmarkt

De afgelopen maanden hebben veel inwoners sportkleding en -spullen ingeleverd bij de Sportspullenbank. Tijdens de Sportspullenmarkt op dinsdag 21 september van 15.00 tot 19.00 uur in AtolPlaza (Schor 1-9) kunnen Lelystedelingen die in het bezit zijn van een toegangskaart voor een klein bedrag sportspullen kopen: 3 sportitems voor maximaal 3 euro per stuk. Wie interesse heeft in de Sportspullenmarkt, maar nog geen toegangskaart heeft, kan mailen naar buurtsportcoach Tamar Yoës Kok via t.kok@sportbedrijf.nl. Tijdens de markt organiseert Sportbedrijf Lelystad bij Atolplaza allerlei gezellige sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en jeugd tot 20 jaar. Deze activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom; er is geen toegangskaart nodig.

Super COOL! sportavond

Ook is er in de Nationale Sportweek aandacht voor inwoners met een afstand tot sporten vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De Super COOL! sportavond op dinsdag 21 september is een gezellige en actieve avond speciaal voor inwoners met een beperking. Van 18.30 tot 21.00 uur kunnen zij kennismaken met een heleboel verschillende sporten: atletiek, steppen, American Football, handbal, honkbal, volleybal en CrossFit. De Sportavond vindt plaats op velden van SV Lelystad op Sportpark Langezand (Sportparkweg 5) en wordt bezocht door TEAM NL sportambassadeur Artjom Kasparian. De minimale leeftijd is 5 jaar. Aanmelden is gewenst en kan bij Cathy Huitinga via chuitinga@triade-flevoland.nl.

(S)Cool on Wheels

Tot slot organiseert Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport en Sportservice Flevoland het project (S)Cool on Wheels. In de Nationale Sportweek wordt deze clinic elke dag op minimaal één basisschool aangeboden. Het project creëert bewustwording over sporten met een beperking. Tijdens de clinic ervaren kinderen zelf hoe het is om in een rolstoel te sporten en gaan ze met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Op dinsdag 21 september vertelt TEAM NL sportambassadeur Bo Kramer haar eigen inspirerende verhaal over top rolstoelbasketbal aan de kinderen.

Meer informatie over het programma van de Nationale Sportweek is te vinden op onze Nationale Sportweek-pagina.