Tennisvereniging ITL start op 8 juli met OldStars tennis

Kennismaking OldStars tennis

De organisatie is in handen van de ervaren trainers van ITL. Daarnaast is Sport Medisch Centrum Flevoland aanwezig voor fysiotherapie en wordt er een fitheidstest afgenomen door Sportbedrijf Lelystad. Het gaat er vooral om dat ouderen op verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de tennisclub. De clinic is op het tennispark van ITL (Houtribweg 10). Deelname is de eerste 3 keer gratis. Draag makkelijke kleding en sportschoenen zijn aan te bevelen. ITL zorgt voor een tennisracket en ballen.

Programma

De clinics starten om 09.30 uur en om 11.30 uur wordt er telkens afgesloten met een hapje en een drankje. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 09.30 uur     Inloop met koffie en thee
  • 10.00 uur     Opening en fitheidstest Sportbedrijf Lelystad
  • 10.30 uur     Start OldStars tennis clinic
  • 11.30 uur     Afsluiting met hapje en drankje

OldStars voor alle ouderen 

OldStars tennis is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen. Omdat het hier gaat om om een laagdrempelige manier van sporten, komen de ouderen gemakkelijk in beweging. Daarnaast ontmoeten ze elkaar en zullen ze zich door het meedoen betekenisvol voelen binnen de vereniging. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Stichting Roomsch Catholyk Oude Armenkantoor, Stichting Zabawas en Fonds Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.