Geef sportspullen een tweede kans

Sport mogelijk maken

Om te kunnen sporten en bewegen zijn er via het Jeugdfonds Sport & Cultuur financiële mogelijkheden voor het (gedeeltelijk) betalen van het lidmaatschap van een sportclub. Met het inzamelen van goede, herbruikbare sportspullen wil Sportbedrijf Lelystad daar nog een stapje extra bij doen. “Sport en bewegen willen wij voor iedereen zichtbaar en bereikbaar maken. Een deel van de Lelystedelingen heeft een extra zetje in de rug nodig om in beweging te komen, omdat zij het financieel zwaar hebben. Met de Sportspullenbank maken wij het makkelijker om te sporten en doen we weer een stap in de goede richting”, vertelt Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen.

Sportspullen inleveren

De sportspullen kunnen vanaf zaterdag 19 juni bij drie sportverenigingen en bij Sportbedrijf Lelystad in Sportcentrum De Koploper ingeleverd worden. Handbal Vereniging Lelystad (HVL), Atletiekvereniging Spirit en Roeivereniging Pontos zetten als eerste verenigingen hun deuren open om sportspullen een tweede kans te geven. Kevin de Block, vrijwilliger verenigingszaken bij HVL, vertelt: “Wij vinden het een mooi streven om samen met het Sportbedrijf zoveel mogelijk inwoners van Lelystad aan het sporten te krijgen. Iedereen verdient hier evenveel kansen in en moet de mogelijkheid hebben om in goede sportkleding, met kwalitatieve materialen, bij te lopen. Saamhorigheid en er voor elkaar zijn staan hoog in het vaandel bij onze vereniging. En wat is er nou mooier dan deze actie om dit tot uiting te brengen?”

Sportspullenmarkt

Tijdens de Nationale Sportweek organiseert Sportbedrijf Lelystad op dinsdag 21 september tussen 15.00 en 19.00 uur de Sportspullenmarkt. Daar geven wij alle ingezamelde sportkleren en sportspullen een tweede kans! Zo maken wij het voor jong en oud makkelijker om te gaan sporten. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat elke Lelystedeling de mogelijkheid heeft om te sporten”, aldus Tamaryoës Kok tot slot.

Meer informatie vind je op de pagina Sportspullenbank

Foto: De eerste inwoner levert sportspullen in bij Kevin de Block onder toeziend oog van Tamaryoës Kok (Fotostudio Wierd)

Een deel van de Lelystedelingen heeft een extra zetje in de rug nodig om in beweging te komen, omdat zij het financieel zwaar hebben.